Sinterklaas verblijft woont, werkt en slaapt weer in Brielle. Dit weekend kwamen kinderen hem massaal in het Sinterklaashuis begroeten.

Janet van Klink 21-11-21

De dranghekken stonden al klaar bij de ingang van het Arsenaal aan de Rozemarijnstraat. Op het hoogtepunt stond er zaterdag een wachtrij van een uur om de Sint en zijn pieten te begroeten. ,,Het was super druk en mensen waren zo blij dat Sinterklaas er was. In de Efteling sta je toch soms ook een uur voor een attractie te wachten? Iedereen heeft genoten’’, vertelt organisator Manuela Frerichs enthousiast.

Sint heeft zijn intrek genomen op de prachtig ingerichte benedenverdieping. Kinderen komen langs de keuken, waar de pieten achter een lint zijn favoriete maaltijd paella maken, en de slaapkamer. ,,We hebben zelfs de babyslofjes van Sinterklaas staan. Op zijn bed ligt zijn lievelingsknuffel van heel lang geleden.’’

Frerichs en Annemiek Balm stonden te trappelen om, na een jaar afwezigheid door corona, weer het Sinterklaashuis te mogen organiseren. Het is wel anders dan anders, zegt Frerichs. In voorgaande jaren konden kinderen in anderhalf uur van kamer tot kamer gaan. Dit jaar huist Sint vanwege corona alleen op de benedenverdieping. ,,Kinderen met begeleiders mogen daarom maximaal tien minuten binnen zijn. De toegang is gratis en vanaf dertien jaar alleen met QR-code.’’

Volgend weekend

De dames zijn allang blij dat de kinderen de goedheiligman in Brielle is. Zijn intocht ging voor de tweede keer op rij niet door. ,,Een hele generatie jonge kinderen groeit anders op zonder Sinterklaas in Brielle te hebben gezien’’, benadrukt Balm.

Aan het eind van het bezoek aan het Sinterklaashuis wacht het hoogtepunt: de ontmoeting met Sinterklaas. De kinderen die hem ook willen begroeten zijn zaterdag 27 en zondag 28 november van 12.00 tot 16.00 uur welkom.

Bron: AD

Delen via: