Al jaren is het zijn vaste stek in Nederland: het Sinterklaashuis in het Arsenaal in Brielle. Voor volgend jaar moet Sinterklaas op zoek naar een ander onderkomen.

Janet van Klink 17-11-22, 20:56

Het historisch pand in de binnenstad is weer prachtig ingericht voor het verblijf van de goedheiligman. Vanaf oktober zijn vrijwilligers daarmee druk bezig geweest. Manuela Frerichs en Annemiek Balm van het Brielse Sinterklaashuis hebben van de gemeente Brielle echter een brief gekregen. Daarin stond dat dit de laatste keer is dat de Sint in het Arsenaal mag verblijven.

Volgend jaar gaatBriele op in de gemeente Voorne aan Zee, die mag dan beslissen wat er met het pand gebeurt. ,,We gaan er nu volop van genieten. Vanuit heel Nederland komen mensen van nul tot honderd jaar naar het sinterklaashuis. Het is een feest voor alle leeftijden’’, vertelt Frerichs enthousiast.
IJskoningin

Honderd vrijwilligers zorgen er voor en achter de schermen voor dat Sinterklaas weer een toptijd heeft in Brielle. Het is de achtste keer dat hij in het Arsenaal woont en werkt. De Sint verblijft er tot 2 december. Bezoekers lopen door de vele ruimtes van het huis: de pietenslaapkamer, de kranenkamer, de slaapkamer van de Sint en de keuken. Overal hangen voor de verandering kerstattributen.

Dit jaar verkeert Sint namelijk een beetje in een identiteitscrisis. Hij wil sinterkerstman zijn. De IJskoning vraagt de kinderen aan het begin van hun bezoek te helpen om de Sint op andere gedachten te brengen. ,,Elk jaar hebben we weer een ander verhaal. Dit jaar is dat Sinterklaas en het geheime kerstfeest’’, aldus Frerichs.

De kaartverkoop was binnen een mum van tijd bijna uitverkocht. Frerichs: ,,Voor 6 euro krijg je een theatervoorstelling en bijna anderhalf uur een volledig programma’’, verklaart Frerichs het succes. ,,We hebben nog maar een paar plekjes over. Je kunt altijd een mailtje sturen om op de wachtlijst te komen.’’

Bron: Ad.nl

Delen via: