In Brielle staat een huis… en wat voor één!

Dat Sinterklaas als hij in Nederland is in het Sinterklaashuis in Brielle woont, is tot ver buiten Voorne Putten bekend. Maar waar woont hij eigenlijk in Spanje?
Ik heb me dat eerlijk gezegd nooit afgevraagd, maar mijn kleinkinderen wel toen ze afgelopen zomer in Spanje op vakantie waren. Maar wie ze ook tegenkwamen, geen Sint en geen Piet, zelfs geen mensen met roetvegen.

Sint doet er ook altijd een beetje geheimzinnig over, maar exclusief voor het Brielse Sinterklaashuis heeft hij – ja ook Sint gaat mee met zijn tijd- een zomerfilmpje laten maken. Iedereen die het Sinterklaashuis al bezocht heeft, weet nu hoe en waar Sint de zomermaanden doorbrengt.

Een klein tipje van de sluier……Sint woont ergens aan zee, heeft erg witte benen en droomt de halve zomer van Nederland en dan vooral van alle Hollandse lekkernijen die hij in Spanje moet ontberen.

Het gaat hem vast moeite kosten om op 6 december weer terug naar Spanje te gaan, want dit jaar is het Sinterklaashuis nog groter omdat door de verhuizing van de bieb hij en zijn knechten het Arsenaal voor hun alleen hebben. En zijn lievelingsboeken liggen als vanouds op het nachtkastje in zijn slaapkamer.

Ook de Pieten hebben het reuze naar hun zin en aan hun gele klompen te zien, zijn ze al behoorlijk ingeburgerd. Nou ja, niet helemaal, want – en dat is best apart – wat ze het allerlekkerst op hun pannenkoek vinden is…….. o, nee ik verklap het niet, ga zelf maar kijken in de keuken in het Sinterklaashuis.

Alhoewel…… ook dit jaar is het Sinterklaashuis wegens enorm succes volledig uitverkocht en zit er voor ‘gewone’ mensen een kijkje in de keuken, maar ook in de Pieten slaapkamer, de werkkamer van de Sint, de pakjeskamer helaas niet in.

Jammer, want je gunt toch iedereen, al is het maar uit nostalgische overweging, een inkijkje in het reilen en zeilen in het Sinterklaashuis waar de tijd even stilstaat.
Wat mij betreft wordt het Sinterklaashuis dus de nieuwe vaste bestemming voor het Arsenaal, gecombineerd met Oud Hollandse Horeca waar uiteraard pannenkoeken en poffertjes op het menu staan, gebakken met meel van ’t Vliegend Hert en geserveerd door de Hollandse Meisjes Manuela en Annemiek.

En waar je misschien hartje zomer zomaar ineens de Sint of een Piet, weliswaar incognito, tegen het lijf kunt lopen.

Want met het oog op de Spaanse zomers die we hier in Nederland tegemoet gaan, hoeft Sint niet meer te over-zomeren in Spanje, want de ‘Playa’s’ op Voorne zijn op bijna loopafstand van het Brielse Sinterklaashuis en doen niet onder voor de Spaanse Costa.

En heeft Brielle en heel Voorne Putten er een unieke culturele attractie bij!

Het Sinterklaashuis is al 6 jaar een ongekend succes dankzij de inzet en enthousiasme van veel vrijwilligers en in het bijzonder van Hollandse Meisjes Manuela Frerichs en Annemiek Balm.

Door Regien Borren

Delen via:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Instagram